2021-09-22 14:04:06• hírek • MTI

Rálőttek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

forrás: Twitter
forrás: Twitter

Rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerdán, a sofőr megsebesült – tudatta az ukrán rendőrség.

A hatóság közleménye szerint több mint tíz lövedék találta el a járművet, de a főtanácsadó, Szerhij Sefir sértetlenül megúszta a támadást.


A kijevi belügyminisztérium egyik illetékese, Anton Herascsenko arról tájékoztatott, hogy a sofőr súlyosan megsebesült. Az UNIAN hírügynökség szerint az 58 éves férfit három lőtt sebbel vitték kórházba, és intenzív osztályon ápolják.


David Arahamija, a parlamenti elnöki blokk egyik képviselője szerint Sefir sokkos állapotban van, de él és jó egészségnek örvend. Arahamija szerint a támadók feltehetően azt hitték, hogy Sefir vezeti az autót, ezért nyitottak tüzet a vezetőülés irányában.


A támadás Kijev térségében, Leszniki közelében történt, egy erdős területről, automata fegyverből nyitottak tüzet egy kanyarban. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők kézre kerítésére. A környéken sok térfigyelő kamera van, ezért Arahamia szerint lesznek a támadásról készült videófelvételek.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: